Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 Augustus 2008 Nieuwe Helderse kade officieel in gebruik

Het bevoorradingsvaartuig Pool Express heeft als eerste zeeschip afgemeerd aan de nieuwe Multipurposekade in de buitenhaven van Den Helder. Met de aankomst van dit offshorevaartuig is deze geheel gerenoveerde en verbrede kade officieel in gebruik genomen.

De bevoorrader Pool Express, van Vroon Offshore Services uit Den Helder, werd verwelkomd door een delegatie van vertegenwoordigers van direct bij het project betrokken partijen, waaronder de hoofdaannemer, de gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland. De delegatie stond onder leiding van havenwethouder Cor Hienkens. Deze overhandigde kapitein Luc van de Berg een schildje met daarop het wapen van de gemeente Den Helder. Havenmeester Ellen Boers trakteerde namens de gemeentelijke Havendienst de bemanning van de Pool Express op taart.

“De aankomst van de Pool Express”, stelde wethouder Cor Hienkens, “is een markant moment voor de ingebruikname van het eerste deel van het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder, waarin gemeente en provincie samen 13 miljoen euro investeren. Niet alleen voor de offshore-industrie en de visserij is deze kade van groot belang, maar ook voor de Tall Ships’ Race 2008 manifestatie die van 20 tot en met 23 augustus wordt gehouden. We kunnen hiermee Den Helder weer goed op de kaart zetten.” Volgens kapitein Luc van de Berg is erg uitgekeken naar extra kaderuimte in Den Helder. Hiermee krijgt de offshore-industrie extra armslag.

De thans in gebruik genomen Multipurposekade is 195 meter lang en heeft een oppervlak van 2.300 vierkante meter. De verbreding en renovatie van deze kade is in opdracht van de gemeente Den Helder uitgevoerd door Ballast Nedam Infra Noord West en maakt deel uit van het grote project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder dat in haar totaal in december van dit jaar wordt opgeleverd. Dan is namelijk ook de naastgelegen Onderzeedienstkade klaar. De officiele opening volgt begin 2009.

De 82 meter lange Pool Express vaart in charter van de Southern North Sea (SNS) Pool. Dit is een vloot van dertien vaartuigen die vanuit Den Helder ongeveer 130 vaste olie- en productieplatformen, acht booreilanden en twee accommodatieplatformen bevoorraden. De SNS Pool wordt vanuit Den Helder gemanaged door Peterson SBS. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl