Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Augustus 2008 G.J. Klein Bluemink aangesteld voor Uitwerking Gebiedsontwikkeling Haven Den Helder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder heeft de heer dr. G.J. Klein Bluemink aangetrokken als 'directeur gebiedsontwikkeling haven'. In deze tijdelijke functie gaat hij de benodigde besluitvorming voor de gebiedsontwikkeling van de Helderse haven verder voorbereiden. De heer Klein Bluemink is afgelopen week met deze taak begonnen.

De heer Klein Bluemink is directeur Vastgoed van de firma ECORYS, een economisch adviesbedrijf met name gespecialiseerd in ruimtevraagstukken en gebiedsontwikkelingstrajecten. Hij is zeer bedreven in het op de kaart zetten van organisaties en het creëren van draagvlak daarvoor. Ook is hij een ervaren zakelijke onderhandelaar en bestuurder, met name met betrekking tot vastgoed en gemeentes.

Het is de taak van de heer Klein Bluemink om voor de gemeenteraad van Den Helder een voorstel te ontwikkelen, op basis waarvan de gemeenteraad uiterlijk voor 1 juli 2009 een definitieve keuze kan maken voor de ruimtelijke variant voor de aanleg van een 'Groene stroomhaven' in Den Helder. Daarbij hoort ook een voorstel voor de daarbij behorende oprichting van een havenbedrijf op afstand van de gemeente. De heer Klein Bluemink heeft naast zijn contacten met college, raad en ambtelijke organisatie een belangrijke rol als het gaat om de belangenbehartiging van de Helderse haven bij tal van instanties, zoals de ministeries, de provincie, de Koninklijke Marine, marktorganisaties en privébedrijven.

De gemeente Den Helder ontwikkelt een duurzame economie met als belangrijkste dragers: de offshore, de haven, kennis & technologie, duurzame energie, toerisme & recreatie en zorg & wellness. In het Strategisch Plan 'Op eigen kracht' is daarbij de haven van Den Helder aangewezen als één van de prioriteitsgebieden, verder te ontwikkelen met toepassing van de methode van gebiedsontwikkeling. Strategisch vertrekpunt is dat de zeehaven van Den Helder het natte-logistieke draaipunt vormt van de Noordzee. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl