Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 Augustus 2008 Politie mag verblijfsontzeggingen Den Helder opleggen

De politie Noord-Holland Noord mag voortaan personen in Den Helder een verblijfsontzegging aanzeggen. De burgemeester van Den Helder, S. Hulman, heeft daarvoor de korpschef gemachtigd. Een verblijfsontzegging houdt in dat iemand die overlast veroorzaakt of een strafbaar feit pleegt, gedurende maximaal 48 uur niet in een aangewezen gebied mag komen. Dit om te voorkomen dat hij of zij terugkeert om opnieuw overlast te veroorzaken of verhaal gaat halen.

De bevoegdheid tot een verblijfsontzegging lag tot voor kort exclusief bij de burgemeester. Die vindt het echter belangrijk dat zo’n ontzegging direct na een aanhouding kan worden opgelegd. Door de korpschef te mandateren (met een zogenaamd ondermandaat aan haar personeel) is zijn tussenkomst voortaan overbodig. Zeker ’s nachts en in het weekeinde - tijdstippen waarop de genoemde situaties het meest voorkomen - is dat een voordeel.

Verblijfsontzeggingen zijn mogelijk in het zogenaamde ‘horecagebied’ van Den Helder, in het winkelgebied in het centrum en op Willemsoord. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl