Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 Augustus 2008 Minder regels op Texel - 45 producten nader onderzocht

De gemeente Texel is continu bezig met het optimaliseren van haar dienstverlening. Afgelopen periode heeft de gemeente Texel burgers en bedrijven/ instellingen gevraagd waar de gemeente administratieve lasten kan verminderen. De lijst met 45 producten die onder de loep wordt genomen is samengesteld!

De burgers en bedrijven konden een keuze maken uit ongeveer 140 producten en hun persoonlijke Top Tien aangeven. Er zijn totaal 44 reacties binnengekomen, gezamenlijk goed voor ongeveer 280 producten. De gemeente is tevreden met de ontvangen reacties en heeft deze reacties gebruikt, samen met de gegevens van de landelijke top 40 en het aantal aanvragen dat op jaarbasis ingediend wordt om 45 producten te selecteren.

Van de 45 producten richten 30 producten zich op bedrijven/instellingen en 15 op burgers. De burgers kiezen voor minder regels bij producten van de WMO, o.a. de gehandicapten-voorzieningen en hulp bij huishouding. Daarnaast willen Texelaars minder regels als het gaat om een parkeervergunning voor bewoners en de huisvestingsvergunning. Bedrijven en instellingen willen minder regels als het gaat om bouwvergunningen, kapvergunningen drank- en horecavergunningen en evenementenvergunningen.

De gemeente is aangesloten bij een landelijk project onder begeleiding van SIRA Consulting, waarbij concrete producten van de gemeente zeer kritisch onder de loep genomen worden. De 45 producten worden tegen het licht gehouden om te bekijken waar minder regels mogelijk zijn. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan over:

Sira Consulting zal eind van het jaar een advies geven aan de gemeente Texel. Daarna wordt er daadwerkelijk gestart met het verminderen van lasten van de producten. De verwachting is dat u daar in 2009 de eerste resultaten van kan merken.

Een overzicht van alle 45 producten kunt u vinden op www.texel.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl