Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 Augustus 2008 Zilte groenten op tv

Op woensdag 3 september om 22.00 uur wordt er in het tv-programma Eet Smakelijk! (LLINK, Nederland 3) gekookt met zilte groenten van Texel.

Topkok Leon Mazairac gaat eerst met Marc van Rijsselberghe van Stichting Sint Donatus naar het zilte proefperceel bij de boet aan de Hoornderweg nabij Den Hoorn. Daar snijden ze zilte zeekool, zilte rucola, zilte strandbiet en zilte monniksbaard. Vervolgens gaat kok Mazairac met deze groenten aan de slag: hij combineert ze in gerechten met Texels lamsvlees - hij gaat ook persoonlijk mee naar de slachterij in Oudeschild - en Texelse kokkels.

Eet Smakelijk! is een zesdelig kookprogramma waarin BN'ers samen met topkok Mazairac een verantwoorde maaltijd bereiden met biologische ingredienten uit de eigen streek. Dit is aflevering 1. (Bron: Zilte Zeekool)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl