Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 September 2008 Uitnodiging inspraakavond Welzijnsbeleidsplan gemeente Wieringermeer 10 september

Op 10 september a.s. wordt een inspraakavond georganiseerd in verband met de komst van een nieuw Welzijnsbeleidsplan en een nieuwe Subsidieverordening van de gemeente Wieringermeer. De inspraakavond is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Wieringermeer en vindt plaats in Hotel Wieringermeer te Wieringerwerf. De ontvangst is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur geeft wethouder Galama de aftrap. U bent van harte welkom bij deze avond om uw mening met ons te delen.

Waarom een nieuw Welzijnsbeleidsplan en nieuwe Subsidieverordening?

Op 1 januari vorig jaar is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. De Wmo heeft 9 ‘prestatievelden’ die de basis vormen voor gemeentelijk beleid. De prestatievelden van de Wmo beslaan bijna het hele welzijnsterrein. Het Rijk heeft daardoor een belangrijke voorzet gegeven tot vernieuwing van het welzijnsbeleid. Ook vanuit de gemeenteraad van Wieringermeer is de wens tot vernieuwing duidelijk kenbaar gemaakt. Het huidige Welzijnsbeleidsplan en de huidige Subsidieverordening stammen beide uit 1996.

Dit is de reden geweest om het gemeentelijke welzijnsbeleid opnieuw onder de loep te nemen en een nieuw Welzijnsbeleidsplan op te stellen. Het vierjarig beleidsplan Wmo, dat in maart 2008 is vastgesteld, schept de kaders en vormt daarmee de basis voor het Welzijnsbeleidsplan. In de voorbereidingsfase van het Welzijnsbeleidsplan is besloten het welzijnsbeleid kort en bondig te houden en zodoende te voorkomen dat er een soort tweede Wmo-notitie komt.

Doel van de inspraakavond?

U als inwoner kunt op de inspraakavond reageren op het nieuwe welzijnsbeleid. Het welzijnsbeleid bepaalt de wijze van subsidieverstrekking. Subsidies zijn voor de gemeente een belangrijk instrument bij de uitvoering van het welzijnsbeleid. Subsidieverstrekking heeft directe gevolgen voor inwoners en/of organisaties binnen de gemeente. Daarom is gekozen om op de inspraakavond niet alleen over welzijn, maar ook over subsidies te praten. Omdat de gemeenschap zo direct bij dit onderwerp betrokken is, vinden wij het belangrijk uw visie bij het plan te betrekken.

Waarom is de inspraakavond in Wieringerwerf?

Wieringerwerf heeft met ruim 5.500 inwoners de meeste belanghebbenden. Ook het leeuwendeel van de belanghebbende organisaties bevindt zich in Wieringerwerf. Vanuit kostenoogpunt is ervoor gekozen om slechts een inspraakavond op een centraal gelegen locatie te houden. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de inwoners de kans hebben om als een gemeenschap een visie te geven. Dat gaat het beste als alle inwoners tezamen kunnen inspreken.

Download het Welzijnsbeleidsplan en subsidieverordening document via www.wieringermeer.nl (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl