Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 September 2008 Provincie Noord-Holland waardeert Texel op een 7,2

De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks de financiele positie van de gemeenten. De gemeente Texel heeft over 2008 een score behaald van 72 punten op een schaal van 100. Omdat Texel in verhouding een groot aantal recreatiewoningen heeft wordt dit beeld wat vertekend. Wanneer de recreatiewoningen buiten beschouwing gelaten zouden worden zou Texel zelfs een 8,1 scoren.

Bij de beoordeling wordt door de provincie, naast de beleids- en financiele begroting onder meer aandacht besteed aan de reservepositie en de onbenutte belastingcapaciteit (is samen weerstandscapaciteit), de staat van het onderhoud van gemeentelijke eigendommen, de risicofactoren, het grondbeleid, de meerjarenraming en aan de jaarrekening over 2006.

Bij het onderdeel reservepositie (weerstandcapaciteit) wordt het oordeel in een bedrag per woonruimte uitgedrukt. De gemeente Texel heeft naast de eigen woningen een groot aantal recreatiewoningen. Deze worden meegeteld in het bedrag per woonruimte. Indien de recreatiewoningen niet zouden worden meeberekend zou de eindscore op 81 punten komen.

Met een score van 7,2 constateert de provincie met genoegen, dat de door de gemeente verrichte inspanningen om te komen tot een verbetering van de financiele positie nu hun vruchten aan het afwerpen zijn. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl