Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 September 2008 Bredeschool `t Zand geopend

Ondanks de regen zag de school er als een zonnetje uit. Gekleurde wanden, ruime gangen, mooi ingerichte lokalen, vrolijke kinderen en stralend personeel. Op dinsdag 2 september 2008 schreef 't Zand weer geschiedenis; De Bredeschool werd geopend.

Ben Blonk, portefeuillehouder onderwijs, gaf een geweldige roffel op een trommel, waarmee hij de officiele openingshandeling had verricht. Een aantal leerlingen speelden, aansluitend op de door Ben aangegeven maat, op percussie-instrumenten. Uit alle klassen kwamen de kinderen gelopen die naar huis gingen. De schooldag zat er op.

De genodigden konden door de school lopen en genieten van een uniek gebouw. Mooi van architectuur en ondanks de langgerektheid van het pand ruim van opzet. Het buitenplein en de brug sluiten prima aan bij het ontwerp. Rond 15.30 uur nam Ben Blonk het woord. Hij schetste kort het tot stand komen van de Bredeschool en de zeer goede samenwerking tussen de gemeente en de Stichtingen Surplus en Sarkon, de hobbyclub, de peuterspeelzaal en de naschoolse opvang.

Verder waren er toespraken van de directeuren van Surplus en Sarkon.

Er was in de afgelopen periode ook een Actiegroep Bredeschool actief, die met allerlei acties geld heeft opgehaald om, waar dit nodig is, de school in de komende periode te ondersteunen. De Bredeschool kreeg van mevrouw Stoutjesdijk, namens de actiegroep een cheque overhandigd van € 7334,70. Een geweldig bedrag. Opbrengst van vele activiteiten.

Tenslotte nog een cadeau voor de school. De directeuren van de beide stichtingen gaven, met als voorbeeld een opgezette krokodil, een bank voor op het schoolplein. Deze moet nog worden gemaakt maar krijgt de vorm van een krokodil.

De Bredeschool is geopend, de kinderen en alle leerkrachten hebben een mooi gebouw en de gemeente heeft weer een stap gezet binnen het project ’t Zand groeit. “We gaan bouwend voort”. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl