Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 10 September 2008 Conferentie over Laaggeletterdheid op 11 september 2008

Landelijk wordt veel aandacht besteed aan laaggeletterdheid, bijvoorbeeld met de Postbus 51 campagne 'Het begint met taal'.

Deze publiekscampagne moet de omgeving van mensen met taalproblemen bewuster maken van het probleem en de doelgroep zelf aanspreken op een goede aanpak van laaggeletterdheid.

Nederland telt ongeveer anderhalf miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Deze mensen kunnen worden aangeduid als laaggeletterd. Het gaat om ongeveer dertien procent van de volwassen bevolking.

Ook in de regio Kop van Noord-Holland komt laaggeletterdheid voor. Zo'n 12.000 mensen in de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Texel, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe zijn laaggeletterd. Dit is 13% van de bevolking.

Daarom hebben deze gemeenten samen met het Roc Kop van Noord-Holland en de Kopgroepbibliotheken het initiatief genomen tot een bijeenkomst over dit thema. Het doel van de bijeenkomst is om iedereen die beroepshalve in contact komt met laaggeletterden, inzicht te geven in de problematiek van laaggeletterdheid en te betrekken bij een integrale aanpak, om zo het aantal laaggeletterden in de regio terug te dringen. Want, de aanpak van het probleem is complex. Door de omvang van het probleem, de diversiteit van de mensen met een dergelijke achterstand en het gevoel van schaamte van de mensen zelf. Om een effectieve aanpak te garanderen moeten partijen in zowel publieke als private sector, ieder met eigen expertise, samenwerken op dit complexe gebied.

Graag vragen wij u om aandacht te besteden aan dit belangrijke thema. De bijeenkomst vindt plaats in Restaurant Igesz, Markt 22 in Schagen op 11 september 2008, van 15.45 tot 17.30 uur. Mocht u willen komen, dan bent u van harte welkom. U kunt zich via de mail aanmelden bij dhr. N.W. den Otter,

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan gerust contact op. Dit kan via het zelfde mailadres. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl