Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 September 2008 Gecombineerde materialen- en plantgoedveiling op 17 september

Op woensdag 17 september om 13.30 uur organiseert CNB in opdracht van v.o.f. Gebr. P. &. S. Scholten, Klaverstraat 20 in Kreileroord een plantgoedveiling met aansluitend een materialenveiling van de gedeeltelijke bedrijfsinventaris. De plantgoedveiling omvat een 7-tal soorten in een gewild broeierij-assortiment, terwijl de materialenveiling ca. 125 kavels groot is.

Het te veilen plantgoed is afkomstig uit een 1e klas bollenkraam en is dan ook voor het merendeel Klasse I geklassificeerd. Zoals gezegd betreft het hier een aantal gevraagde broeisoorten met First Class, Red Gander en Laura Fygi als uitschieters. Van deze soorten worden aantrekkelijke hoeveelheden kilo’s aangeboden en van Laura Fygi zelfs ongeraapt. Aantrekkelijke bijkomstigheid is dat de koper slechts 4 procent provisie betaalt en de bollen pas op 15 januari 2009 betaald hoeven te worden.

De aansluitende materialenveiling heeft betrekking op machines en materialen die gebruikt worden voor de tulpenteelt en –verwerking. Het betreft hier een gedeelte van de inventaris die tijdens een eerdere, succesvolle materialenveiling in december niet verkocht mocht worden omdat deze nog nodig was voor de verwerking van de resterende bollenkraam. Het betreft hier stuk voor stuk goed onderhouden machines en materialen die derhalve interessant zijn voor collega-kwekers die op zoek zijn naar vervanging c.q. aanvulling van de huidige bedrijfsinventaris.

Grote blikvangers op deze veiling zijn wat het buitengebeuren betreft een Same ‘Silver’ 4wd tractor met 80 pk (volgens opgave 4.000 draaiuren), een Botman-zelfrijdende hydraulische kopmachine (bouwjaar 2000), een ‘Perigini-loofklapper (bouwjaar 2003), een 16-tons gegalvaniseerde 4-wielige landbouwwagen (650x210 cm), een Lely-kunstmeststrooier (inhoud 1600 ltr.) en een DAF 1700 turbo vrachtwagen met een laadbak van 700x240 cm. Is geschikt voor 36 volle stapels gaasbakken en heeft slechts 228.000 km op de teller staan.

Bij het binnengebeuren zal de grootste aandacht ongetwijfeld uitgaan naar de Schouten SMB 61-52-6 dubbel sorteermachine met zijn enorme capaciteit.

De veiling begint om half twee ’s middags, staat onder leiding van veilingmeester Martijn van Schie en onder toezicht van notariskantoor Butijn te Wieringerwerf. De kijkdagen voor deze veiling zijn op maandag 15 en dinsdag 16 september van 08.00 tot 17.00 uur en op de dag van veiling vanaf 08.00 uur. De catalogus is vanaf heden verkrijgbaar via www.cnb.nl. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl