Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 September 2008 Gemeentebrandweer Den Helder houdt open dag op 20 september

De open dag van de Helderse brandweer wordt een jaarlijkse traditie. Het evenement ter gelegenheid van de opening van de nieuwe brandweerkazerne, vorig jaar, was zo’n succes dat de commandant heeft besloten het jaarlijks te herhalen. Op zaterdag 20 september staan de inwoners van Den Helder dan ook weer heel wat spectaculaire demonstraties te wachten. Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom in en rond de kazerne aan de Bastiondreef 4.

Gedurende de hele dag laat de brandweer zien wat zij in huis heeft aan materiaal, voertuigen en hulpverleningsmiddelen. Bezoekers kunnen daarnaast ervaren hoe het is om in een ruimte vol rook je weg te vinden. En de brandweerlieden demonstreren hoe zij een bekneld slachtoffer uit een auto bevrijden. Verschillende demonstraties zijn er ook van VSK, het Helderse bureau voor bedrijfshulpverlening.

Verder zijn die dag diverse organisaties die een relatie met de brandweer hebben van de partij. Zo is Holland Safety present met brandveiligheidmateriaal zoals blusmiddelen, rookmelders en blusdekens. De Marinebrandweer komt met een duikwagen en een crashtender. De Reddingbrigade toont haar hulpverleningsmateriaal, de ‘Brandweerwinkel’ uit Rotterdam heeft een stand met promotiemateriaal en MOC uit Den Helder laat de nieuwste bedrijfskleding zien. De politie en de ambulancedienst ontbreken ook niet op de open dag, het Veiligheidshuis evenmin.

Kinderen kunnen meedoen aan een spuitspel, zich uitleven op een springkussen of zich vermaken met bouwplaten. Uiteraard staan de deuren in de kazerne wijd open om ook binnen een kijkje bij de brandweer te nemen. En ook aan de inwendige mens is gedacht: koffie, frisdrank en koek zijn volop verkrijgbaar.

De brandweer vraagt de bezoekers die dag niet te parkeren aan de Bastiondreef, bij de politie of de brandweer, maar bij de bedrijven aan de Drs. F. Bijlweg, aan de achterkant van de kazerne. De brandweer heeft daarom speciaal de ‘achterdeur’ op het terrein van de kazerne - tussen de gebouwen van ’t Zwet en Noordstad - opengesteld.

De open dag van de brandweer Den Helder eindigt om 16.00 uur. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl