Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 September 2008 Noord-Hollands vrijwilligerswerk online

Noord-Holland heeft een eigen portal voor het vrijwilligerswerk gekregen. Donderdag 28 augustus jl. opende Hélène Steenhoff van de Provincie Noord-Holland deze nieuwe site tijdens een feestelijke 'kick off' in P3 in Purmerend.

De nieuwe website www.vrijwilligerswerknoordholland.nl helpt vrijwilligers in hun gang naar het vrijwilligerswerk. Voortaan vindt u alle Noord-Hollandse vrijwilligerscentrales, een keuzetest en vier portretten van vrijwilligers op één website. PRIMO nh, adviesorganisatie voor sociaal beleid in de provincie Noord-Holland en de Noord-Hollandse Steunpunten Vrijwilligerswerk hebben gezamenlijk de website ontwikkeld.

Vrijwilligerswerk in uw regio

De site maakt de zeventien Noord-Hollandse Steunpunten Vrijwilligerswerk toegankelijker voor het publiek. Met één klik op de kaart van Noord-Holland kunt u een kijkje nemen bij een van de Steunpunten. Daar vindt u een vacaturebank met vrijwilligerswerk bij u in de buurt. Daar­naast biedt de nieuwe site potentiële vrijwilligers een aantal extra's.

Vrijwilligers in beeld

Op de website laten vier vrijwilligers zien wat vrijwilligerswerk voor hen betekent. Alle vier geven ze aan dat hun leven ingrijpend is veranderd door het vrijwilligerswerk. Victoria, chauffeur bij de dierenambulance, ziet haar vrijwilligerswerk als het lichtpuntje van de week. En de zeventienjarige Vivianne ontpopte zich van een schuchter meisje tot een vlotte, enthousiaste barmedewerkster. Jaap kwam thuis te zitten na een auto-ongeluk. Hij werkt nu als baliemedewerker van een Wmo-loket: "Ik doe iets waar de mensen wat aan hebben en waar ik zelf ook van leer".

Keuzetest

Voor mensen die twijfelen aan het soort vrijwilligerswerk dat bij hen past, is er de digitale keuzetest. Misschien bent u het ondernemende type of juist het artistieke? Voor iedereen is er geschikt vrijwilligerswerk te vinden, want de meeste vrijwilligersorganisaties zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mensen. Daarnaast vindt u op de site ook algemene informatie en een aantal links naar interessante sites.

Mobiele zuilen

Om de potentiële vrijwilligers nog beter te bereiken, zullen de Steunpunten Vrijwilligerswerk in vier regio's mobiele informatiezuilen plaatsen waarop de website te bezoeken is. Dit gebeurt op openbare locaties zoals bibliotheken, scholen, winkels of het gemeentehuis. Zo kan iedereen een kijkje in de wereld van de vrijwilliger nemen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl