Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 September 2008 Luc Kohsiek nieuwe dijkgraaf

Het bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier draagt drs. L. (Luc) Kohsiek voor als de nieuwe dijkgraaf. Kohsiek (54) is plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat en lid van de raad van bestuur van Rijkswaterstaat. Hij volgt 1 januari 2009 Monique de Vries op.

Het algemeen bestuur vindt dat Kohsiek door zijn kennis en ervaring de juiste man is voor het hoogheemraad-schap. Het bestuur heeft Kohsiek leren kennen als een man die beschikt over †een uitgesproken visie op het werk van het hoogheemraadschap. De inwoners van Noord-Holland stellen hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van water en verwachten van het hoogheemraadschap betrouwbare dijken en adequate opvang van water.

Kohsiek heeft de ambitie deze opgave als dijkgraaf gestalte geven. Het bestuur verwacht dat hij de verbindende schakel kan zijn met inwoners, organisaties en overheden en de eigen werkorganisatie om deze doelstellingen te realiseren. Daarbij beschikt Kohsiek over een groot netwerk, in Den Haag en elders het land. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ziet in de echte waterstaatman Kohsiek een uitstekend ambassadeur.

Profiel

Kohsiek heeft een lange staat van dienst bij Rijkswaterstaat, onder andere in Noord-Holland. Hij heeft ervaring met† verschillende† beleidsterreinen van de waterschapswereld, zoals de kust,† (water)wegen, waterhuishouding, grondwater en milieu. Als lid van de raad van bestuur heeft hij veelvuldig contact met de minister en staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Kohsiek is vanuit zijn functie betrokken bij de inhoud en het proces van de staatscommissie Veerman, die volgende week haar langverwachte eindrapport aanbiedt met aanbevelingen hoe Nederland duurzaam op klimaatverandering kan inspelen. Voorts is hij acht jaar bestuurslid van Natuurmonumenten geweest. Kohsiek behaalde aan de Rijksuniversiteit Utrecht†zijn doctoraal examen fysische geografie.†Hij†is getrouwd, heeft twee kinderen en woont nog in Driebergen.

Verdere procedure

Het algemeen bestuur is unaniem in zijn voordracht. Deze zal door de commissaris van de Koningin in Noord-Holland doorgeleid worden naar de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Uiteindelijk wordt de nieuwe dijkgraaf bij Koninklijk Besluit benoemd.†††

Terugtreden dijkgraaf De Vries

Zoals bekend heeft mevrouw De Vries dit voorjaar aangegeven geen nieuwe termijn als dijkgraaf te ambiëren. Ze is tot 1 januari in functie. De Vries geeft met name leiding aan de voorbereidingen voor de waterschapsverkiezingen later dit jaar. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl