Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 September 2008 Rampenoefening gemeente Zijpe

Op dinsdagavond 09 september heeft in Schagerbrug een rampenoefening plaatsgevonden georganiseerd door het Veiligheidsbureau ASZ (Anna Paulowna, Schagen, Zijpe), de Veiligheidsregio en het Nederlandse Rode Kruis (NRK). In de rampenbestrijding heeft de gemeente de verantwoordelijkheid over een aantal taken. Tijdens de oefening van dinsdagavond 09 september, stonden de taken 'opvang van slachtoffers' en 'registratie van slachtoffers' centraal. Voor deze taken regionaal een formele samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de gemeenten en het Nederlandse Rode Kruis.

Sporthal de Molentocht is voor de oefening, door de gemeentelijke hulpverleners, ingericht als opvanglocatie. Hier werden de mensen opgevangen en geregistreerd. De schriftelijke registratie is op het gemeentehuis verwerkt in het landelijke registratiesysteem van het NRK. Hiermee kunnen slachtoffers zorgvuldig in beeld worden gebracht.

Om het oefenen van de taken de juiste lading te geven zijn de leden van de toneelvereniging in 't Zand benaderd om deze avond in de rol van slachtoffer te kruipen. Al met al zijn er ruim 60 slachtoffers opgevangen en geregistreerd. De samenwerking verliep goed en ook de sfeer was prima; ontspannen, maar professioneel.

Verscheidene collega's van omliggende gemeenten hebben deze avond benut om van elkaar te leren door aan te sluiten bij de oefening in de rol van slachtoffer, of in de rol van toeschouwer. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl