Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 06 Oktober 2008 Weet u een goede naam voor de gerenoveerde havenkades in Den Helder?

Nog even en dan zijn ze allebei klaar. Juni vorig jaar startte de renovatie en verbreding van de Onderzeedienstkade en Visserijkade. Die laatste is ondertussen al in gebruik. Aan de Onderzeedienstkade wordt nog hard gewerkt. De oplevering van beide kades verwachten we begin december. Nu beide kades samen een worden, zijn we op zoek naar een nieuwe naam. Daarin heeft het havenbedrijfsleven natuurlijk een belangrijke stem. Maar ook horen we graag uw ideeen.

Twee voorwaarden

Pijnig dus uw hersens en denk mee! We hebben wel twee voorwaarden waaraan de nieuwe naam moet voldoen: de naam moet in het engels redelijk zijn uit te spreken en er moet een historische gebiedsverwantschap zijn. Ook willen we graag dat u uw naamkeus motiveert (maximaal 250 woorden). U kunt uw idee(en) inzenden tot en met 17 oktober 2008. Mail uw idee naar of stuur een briefje naar gemeente Den Helder, t.a.v. havenmeester E. Boers, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Uiteindelijke keuze

Een naamgevingscommissie buigt zich vervolgens over de inzendingen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de Haven- en Scheepvaartvereniging Den Helder, de Koninklijke Marine en de Helderse Historische Vereniging. Uit alle ingezonden namen stellen zij een top drie samen. Daarna is het de gemeenteraad die uiteindelijk beslist onder welke naam de (vernieuwde) kade in de toekomst door het leven gaat.

Al eerder naam ingestuurd?

Wij hebben al een aantal naamsuggesties binnengekregen. Daarbij zijn ook voorstellen die niet zijn voorzien van een motivatie. Bent u een van degenen die er al heel vroeg bij was en uw idee voor een nieuwe naam zonder motiviatie heeft ingediend? Wilt u dan uw naamsuggstie nog een keer aan ons toesturen, maar nu met een motivatie? Alleen dan gaat uw voorstel ook mee naar de naamgevingscommissie. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl