Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 November 2008 Burgemeester Anja van Apeldoorn-Pruijt stopt haar burgemeesterschap

Burgemeester Anja van Apeldoorn-Pruijt heeft besloten gebruik te maken van de mogelijkheid tot vervroegde uittreding uit haar functie. Zij heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht haar per 1 februari 2009 ontslag te verlenen.

Anja van Apeldoorn-Pruijt is de afgelopen vijfentwintig jaar actief geweest in de politiek. Eerst als raadslid en later wethouder van de gemeente Zeist en sinds 1 maart 1998 als burgemeester van Zijpe, welke laatste functie zij al die jaren met plezier en toewijding heeft vervuld.

De reden voor haar verzoek tot ontslag is gelegen in het feit dat het burgemeestersambt op dit moment teveel van haar vergt. Vooral gaat het daarbij om de 7 maal 24-uurs beschikbaarheid die aan het ambt gekoppeld is.

Zoals bekend, heeft het overlijden van haar echtgenoot, inmiddels twee jaar geleden, een sterke wissel op haar getrokken. Na een periode van afwezigheid heeft zij in januari 2008 de draad weer opgepakt. De afgelopen periode is echter gebleken, dat het haar ontbreekt aan de benodigde energie om de aan het burgemeestersambt verbonden verplichtingen op een volwaardige wijze te kunnen vervullen. Graag zou zij in de gelegenheid geweest zijn om dit parttime te doen, maar dat is bij een dergelijke functie echter niet mogelijk.

Dit heeft voor haar uiteindelijk de doorslag gegeven om nu een nieuwe stap in haar leven te maken.

Als zij per 1 februari 2009 vertrekt is zij 11 jaar burgemeester van de gemeente Zijpe geweest. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl