Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Januari 2009 Periode van bezinning voor burgemeester en wethouders van Den Helder

Maandagavond 19 januari is in de gemeenteraad lang gedebatteerd over de vertrouwensbreuk die is ontstaan tussen de burgemeester en de wethouders. De raad heeft met meerderheid van stemmen een motie aangenomen van de PvdA, VVD en CDA waarin staat dat er nu een korte bezinningsperiode komt waarin de betrokken partijen in gesprek gaan met elkaar onder begeleiding van een bemiddelaar. Doel van die gesprekken is na te gaan welke mogelijkheden er nog zijn voor een effectief functioneren van het bestuur.

De wethouders hebben afgelopen vrijdag de gemeenteraad laten weten dat er een onwerkbare situatie was ontstaan voor het verdere politiek functioneren van burgemeester Hulman. Aanleiding hiervoor zijn de uitkomsten uit een vervolgonderzoek naar de financiele positie van burgemeester Hulman. Dit onderzoek was nodig om tot definitieve besluitvorming met de raad te komen om de burgemeester te helpen bij zijn woonlastenproblematiek.

Alle betrokken partijen (raad, wethouders en de burgemeester) gaan in overleg met de Commissaris van de Koningin. Zij zullen de Commissaris vragen een buitenstaander aan te stellen. Deze moet nagaan welke mogelijkheden er nog zijn voor een effectief functioneren van het bestuur. Burgemeester Hulman beperkt zich momenteel tot zijn kerntaken. Hij laat bijvoorbeeld het voorzitterschap van het college en de raad aan zijn plaatsvervangers over. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl