Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Januari 2009 Provincie keurt begroting Texel 2009 goed

De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de financien van alle gemeenten in Noord-Holland. Aan het begin van ieder kalenderjaar beslist de provincie of een gemeente onder preventief toezicht moet komen of onder repressief toezicht. Preventief toezicht is toezicht vooraf, repressief toezicht vindt achteraf plaats. De gemeente Texel valt al jaren onder repressief toezicht. Ook voor het jaar 2009 heeft de provincie besloten repressief toezicht op Texel te houden. Door deze vorm van toezicht kan de uitvoering van besluiten van de gemeenteraad niet worden belemmerd.

Preventief en repressief toezicht

Gemeenten die onder preventief toezicht vallen, moeten onder andere voordat zij investeringen kunnen uitvoeren toestemming aan de provincie vragen. De gemeente komt dan eigenlijk onder curatele te staan.

Repressief toezicht betekent dat de gemeente zich achteraf aan de provincie moet verantwoorden.

Wanneer preventief of repressief?

De provincie toetst onder andere of er begrotingsevenwicht is (ook het meerjarenbeeld) en of de termijnen van inzending van de jaarstukken en de begroting worden overschreden. Over de gevolgen van de kredietcrisis c.q. de vordering op Landsbanki overlegt de gemeente in een later stadium met de provincie.

De provincie heeft via de gemeente laten weten dat “zij verheugd zijn te kunnen meedelen dat er op dit moment geen aanleiding is de gemeente Texel voor het begrotingsjaar 2009 onder preventief toezicht te brengen, zodat de gemeente voor het komende jaar onder repressief toezicht kan blijven”. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl