Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Januari 2009 Waarnemend burgemeester gemeente Zijpe mevrouw M.G. Dekker

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft op 19 januari 2009, in overeenstemming met de fractievoorzitters van de gemeente Zijpe, besloten mevrouw M.G. Dekker te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zijpe.

Bestuurlijke toekomst

Op dit moment is ook de gemeente Zijpe volop in discussie over de bestuurlijke toekomst. Onder meer, met behulp van de geplande dorpenrondes hoopt de gemeenteraad nog deze raadsperiode de besluitvorming over de fusie af te ronden. Dit betekent dat een herindeling per 1 januari 2012 zijn beslag zou kunnen krijgen. De burgemeestersvacature van Zijpe wordt daarom vooralsnog niet opengesteld. Om die reden is besloten een waarnemend burgemeester te benoemen.

Achtergrond

Mevrouw Dekker was van mei 2007 tot september 2008 Gedeputeerde Jeugd, Onderwijs, Zorg en Bestuurlijke Organisatie van de provincie Utrecht. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 Algemeen Directeur dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam. In die functie was zij eindverantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid op de terreinen Onderwijs, Jeugd, Integratie, Inburgering en Welzijn. Mevrouw Dekker was van 1999 tot 2007 lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Mevrouw Dekker is woonachtig in Castricum, lid van de PvdA en 61 jaar.

De nieuwe waarnemend burgemeester treedt per 1 februari 2009 in functie. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl