Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 april 2009 Tweede-Kamerleden bezoeken zwakke plekken in de Noord-Hollandse kust

De Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat werden afgelopen maandag rondgeleid door gedeputeerde Rinske Kruisinga van de provincie Noord-Holland en dijkgraaf Luc Kohsiek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Ze bezochten de kuststrook boven Camperduin: de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de zogenoemde Zwakke Schakels.

De Kamer staat voor grote beslissingen over het veiliger maken van de kust. De komende jaren met de uitvoering van de al vastgestelde het projecten, maar ook de verwachte zeespiegelstijging in de komende eeuw, waarvoor een speciaal Deltafonds is ingericht. De Noord-Hollandse kust wordt de komende jaren verbeterd met zandsuppleties in combinatie met versterkingen.

De Kamerleden spraken met bewonersorganisaties, belangengroeperingen, ondernemers en de gemeente Zijpe. "We hebben veel gezien en gehoord," zei plaatsvervangend voorzitter Helma Neppérus. † "De gesprekken zijn een uitstekende aanvulling op alle schriftelijke informatie."

Op 21 en 23 april wordt de mening van betrokkenen en belanghebbenden gepeild over de milieueffectenrapportage (mer). De bijeenkomsten zijn in de Watersnip in Petten. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl