Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 april 2009 Gemeente Texel voert strandnota uit

De gemeente Texel gaat de komende tijd controles uitvoeren op het strand. Daarbij wordt gekeken naar verschillende onderwerpen. De basis hiervoor vormen de strandnota en het toezicht- en handhavingsuitvoeringsprogramma voor 2009 (“Toezicht op Texel”). In het uitvoeringsprogramma staat welke onderwerpen op het gebied van toezicht voorrang krijgen. Hiertoe behoort de uitvoering van de strandnota. In deze nota staat wat er wel en niet kan op het strand. De gemeente Texel vindt het namelijk belangrijk om het gebruik van het strand in goede banen te leiden. Een verstandig beleid maakt het mogelijk dat iedereen optimaal van het strand gebruik kan maken en er van kan blijven genieten. Op het strand kunnen we ons ontspannen en recreëren maar het is ook een natuurgebied waar we zuinig op moeten zijn.

Uitgangspunten

De strandnota heeft de volgende uitgangspunten: Er mag niet meer bebouwing op het strand komen dan er nu is. Er moet een goede balans komen in het aanbod van de voorzieningen: per strandslag een paviljoen, een kiosk, strandhuisjes en in een aantal gevallen ook watersportvoorzieningen. De nota stelt zelf geen regels maar geeft aan hoe moet worden omgegaan met wettelijke en gemeentelijke regels. Nog niet alle situaties op het strand zijn in overeenstemming met de regels. Daarom is vorig jaar een nulmeting verricht: wat staat er op het strand, welke vergunningen zijn er aanwezig en wat moet nog geregeld worden? Aan de hand van de nulmeting worden de controles verricht.

 

Er wordt gekeken naar:

De controles kunnen ertoe leiden dat ondernemers en andere gebruikers alsnog aan wettelijke voorschriften moeten voldoen. Dit gebeurt zoveel mogelijk in onderling overleg. Ook gaat de gemeente bekijken of alsnog een vergunning kan worden verstrekt als dit nog niet gebeurd is. In situaties waarin dit echt nodig is, zal de gemeente ook handhavend kunnen optreden tegen overtredingen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een dwangsom. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl