Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 april 2009 Provincie Noord-Holland investeert in video-onderwijs

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten € 68.250,- te investeren in de ontwikkeling van video-onderwijs op Noord-Hollandse scholen. Met dit bedrag kunnen lesmaterialen, workshops en een mediawebsite ontwikkeld worden.

Daarnaast worden uitzendingen via de regionale tv-zender mogelijk gemaakt. De subsidieverlening valt binnen het beleidskader Zorg en Welzijn van de provincie en sluit eveneens goed aan bij de Cultuurnota die onlangs door de provincie is gepresenteerd.

De regionale zender RTV Noord-Holland heeft gisteren te horen gekregen dat zij € 68.250 subsidie krijgt voor het project S-TV - Broadcast Your School. Dit school-tv-project ondersteunt scholieren bij het actief leren omgaan met media door middel van o.a. een mediawebsite, workshops en lesmaterialen. S-TV wordt aangeboden aan scholen in het voortgezet onderwijs. In Noord-Holland hebben inmiddels al vier scholen zich gecommitteerd om dit jaar te starten met S-TV in hun lesaanbod. RTV Noord-Holland begeleidt de scholen in het omgaan met video en biedt de mogelijkheid aan om het videomateriaal uit te zenden via hun zender.

Het project S-TV sluit goed aan bij de doelstellingen van het provinciaal beleid voor cultuureducatie en het beleid voor jeugdparticipatie. Met de cultuurprojecten in Noord-Holland wil de provincie het culturele bewustzijn van burgers versterken door de Noord-Hollanders bewust te maken van het culturele aanbod en hen verleiden hieraan deel te nemen. Hierbij gaat extra aandacht uit naar jongeren. In de nota 'Zorg en Welzijn 2009-2012' staat dat de provincie jongerenparticipatie in beleid en samenleving wil bevorderen om bij te dragen aan een positieve beeldvorming bij en over de jeugd. Het project S-TV levert hier een goede bijdrage aan.

Geïnteresseerden in het S-TV project kunnen via de website www.s-tv.nl meer informatie over het project krijgen. Eind mei zal de eerste uitzending te zien zijn bij RTV Noord-Holland. Voor alle exacte uitzenddata en voor de gemiste uitzendingen wordt verwezen naar de website van RTV Noord-Holland. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl