Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 mei 2009 Helderse Jaarrekening 2008 met positief saldo goedgekeurd

Het college van burgemeester en wethouders van Den Helder biedt de Programmarekening 2008 ter vaststelling aan de raad aan. Dit betreft zowel het jaarverslag als de jaarrekening en laat zien hoe de gemeente het afgelopen jaar het geld besteed heeft. De accountant heeft de boeken gecontroleerd en geeft voor de vierde keer op rij bij de jaarrekening een goedkeurende verklaring af op getrouwheid en rechtmatigheid. Getrouwheid wil zeggen dat de cijfers een juist beeld geven van de financiele werkelijkheid, rechtmatigheid wil zeggen dat de resultaten tot stand zijn gekomen in overeenstemming met de gestelde wettelijke en beleidsregels.

Positief resultaat

De jaarrekening 2008 heeft een positief saldo van € 2,6 miljoen. De afgelopen jaren was er steeds een negatief saldo en ook in de programmabegroting was rekening met een negatief saldo van € 0,6 miljoen.

Terughoudend

Het college is uiteraard verheugd, maar wil uitermate terughoudend omgaan met de besteding van het positieve resultaat van de jaarrekening gelet op de onzekere economische-periode waarin we nu zitten. Het college stelt de raad voor om het voordelige resultaat van € 2,6 miljoen toe te voegen aan de algemene reserve. De algemene reserve bedraagt op 31-12-2008 € 18,5 miljoen. Deze reserve is nodig om financiele risico's die de gemeente loopt op te vangen. De hoogte van de algemene reserve is voldoende om de financiele risico's af te dekken.

De Programmarekening 2008 wordt volgens planning op 15 juni door de gemeenteraad behandeld. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl