Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 januari 2010 Minister Ter Horst wil vrouw als commissaris van de Koningin Noord-Holland

Een vrouw als commissaris van de Koningin die voor de uitvoering van belangrijke Randstadprogramma's goed samenwerkt met collega-bestuurders in de Randstad en die ook weet op te treden als orgaan van de rijksoverheid.

Dat zijn enkele reacties van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ter Horst op de profielschets voor de toekomstige commissaris van de Koningin van Noord-Holland. Zij ontving de profielschets uit handen van vice-voorzitter Ton van der Meché tijdens de Statenvergadering van 27 januari 2010. De vergadering was gewijd aan de profielschets en de instelling van de vertrouwenscommissie en markeerde daarmee de start van de sollicitatieprocedure voor de toekomstige Noord-Hollandse commissaris van de Koningin.

De minister oordeelde de profielschets als 'algemeen geformuleerd' en 'aan de korte kant'. Ter aanvulling gaf zij aan het noodzakelijk te vinden dat de commissaris regelmatig zijn functioneren bespreekt met de staten.

"Over en weer leven verwachtingen en bestaan er beelden over de invulling van het ambt. Daarover moeten staten en commissaris regelmatig voeling met elkaar houden. Gelijktijdig moeten de staten blindelings kunnen vertrouwen op zijn bestuurlijke taken in veiligheidskwesties", aldus de minister. Zij noemde ook de steunpilaarfunctie die de commissaris in toenemende mate voor de burgemeesters in zijn provincie vervult. Tot slot schetste de minister de sollicitatieprocedure en benadrukte zij de noodzaak van absolute geheimhouding van de namen van kandidaten.

Een impressie van de Statenvergadering van 26 januari 2010 is te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl