Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 maart 2010 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord werkt samen met duikers marine

De Duik- en Demonteergroep van de marine staat vanaf nu 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar om de brandweer in de kop van Noord-Holland bij te staan.

De Duik- en Demonteergroep van de marine staat vanaf nu 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar om de brandweer in de kop van Noord-Holland bij te staan.

De Koninklijke Marine en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tekenden maandag 8 maart 2010 een overeenkomst. Hiermee bezegelden zij de civiel-militaire samenwerking.

De duikers van de Duik- en Demonteergroep zijn gespecialiseerd in het onder water onschadelijk maken van explosieven. Maandag nemen ze een nieuwe taak op zich. Bij waterongevallen in de kop van Noord-Holland rukken ze uit op verzoek van de brandweer. Daartoe staan ze in contact met de civiele meldkamer van de veiligheidsregio. De Duik- en Demonteergroep is binnen de veiligheidsregio een van de drie hulpverlenende duikteams; de andere twee zijn ondergebracht bij de brandweer Heerhugowaard en de brandweer Hoorn.

Voor de marine biedt de samenwerking gelegenheid om meer te betekenen op het gebied van civiele hulpverlening. Voor de veiligheidsregio is de overeenkomst een kans om te profiteren van de expertise van de Duik- en Demonteergroep, die ook een rol gaat spelen op het gebied van cordinatie van brandweerduikteams.

De overeenkomst werd getekend door de directeur operaties van het Commando Zeestrijdkrachten, brigadegeneraal Rob Verkerk, en regionaal commandant Robin Burgering van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. (Bron: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl