Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 17 maart 2010 Steun voor Den Helder inzake Doggershoek

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland willen dat de Helderse instelling De Doggershoek open blijft. Ook gemeente Harenkarspel steunt Den Helder en stuurt een brief naar Den Haag.

Dit is de tekst van de brief:

Geachte leden van de vaste Kamercommissie voor Justitie,

Wij hebben vernomen dat de Minister heeft besloten De Doggershoek (tijdelijk) te sluiten. Wij maken ons ernstig zorgen over dit besluit.

De Doggershoek is in de Kop van Noord-Holland een gewaardeerde instelling die mede in Den Helder is gevestigd ter compensatie van de stagnerende werkgelegenheid bij de Koninklijke Marine. Inmiddels biedt de instelling werk aan enkele honderden gekwalificeerde mensen (255 fte, jaarverslag 2008) uit zowel Den Helder als de gehele regio Noord-Holland Noord.

Sluiting van De Doggershoek zal dan ook leiden tot een flinke stijging van de werkloosheid in de hele regio. Het weghalen van dergelijke grote werkgevers uit met name de Kop van Noord-Holland verhoudt zich slecht met het rijksbeleid ten aanzien van krimpende regio's.

De huisvesting van De Doggershoek is pas geopend in 2002. Het is in onze ogen onacceptabel dat een dergelijk modern gebouw met goede faciliteiten zijn functie zal verliezen. Wij wijzen uw Commissie ook op initiatieven die recent zijn ontwikkeld om de zorg uit te breiden met de aankoop van een naastgelegen boerderij waardoor de re-integratie van de jongeren in de samenleving verder geoptimaliseerd kan worden. Het zijn juist de bedrijfsvoering, infrastructuur en werkprocessen die met definitief besluit tot sluiting vernietigd worden. Deze zijn dan niet eenvoudig te herstellen.

Tegen deze achtergrond en de bestuurlijke afspraken die in het verleden zijn gemaakt, vragen wij het door de Minister voorgestelde besluit niet over te nemen en de positie van De Doggershoek veilig te stellen. Wij vragen van de Minister dan ook nieuwe taken en mogelijkheden voor de invulling van deze instelling serieus te onderzoeken en in overweging te nemen.

Tevens willen wij u er op attenderen dat Den Helder landelijk voorop loopt bij het integraal benaderen van jeugdproblematiek in het Veiligheidshuis.

Tevens is een ondertekende petitie naar Den Haag gestuurd door ondermeer de gemeenteraad van Den Helder. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl