Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 maart 2010 Structuurvisie te zien op website Harenkarspel

De door de gemeenteraad van Harenkarspel gewenste ontwikkelingen in Harenkarspel zijn vastgelegd in de Structuurvisie. In december 2009 heeft de gemeenteraad deze Structuurvisie aangenomen. De vastgestelde Structuurvisie is voor iedereen te bekijken op de gemeentelijke website www.harenkarspel.nl. In de rubriek In en Om Harenkarspel, onder het kopje Structuurvisie. Iedereen kan voortaan via die webpagina de gehele Structuurvisie raadplegen. Er is ook een plankaart bij.

In de Structuurvisie staat beschreven welke keuzes gemaakt zijn over de ontwikkeling van woongebieden, recreatie, winkels, bedrijfsgebieden en verkeersafwikkelingen in en om de dorpskernen van Harenkarspel. Die keuzes gelden voor de komende 20 jaar. Harenkarspel blijft een aantrekkelijk woongebied met veel ruimte en groen. Met fraaie dorpen, gelegen in een agrarische en landelijke omgeving. Waar de inwoners ademruimte hebben. Achter de zee en duinen, met voorzieningen nabij, op korte afstand van steden en kust.

De titel Mooi wonen in de tuinen achter de duinen past daarom geheel bij het profiel van de gemeente binnen de regio. In Harenkarspel moet ruimte zijn voor passende woningbouw voor de jonge inwoners. Ontwikkelingskansen voor het bedrijfsleven. Verbeteringen in de infrastructuur, waaronder niet alleen wegen maar ook fiets- en voetpaden. Behoud van het agrarisch gebied, waar gelijktijdig kansen ontwikkeld worden voor de toekomst. Versterking van recreatieve mogelijkheden. Voor de toekomst van Harenkarspel is dit alles in de Structuurvisie beschreven. De Structuurvisie is tijdens openingstijden ook in te zien bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Harenkarspel. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl