Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 maart 2010 Veel belangstelling voor Opening Brancheservicepunt Zorg & Welzijn

Ruim zeventig belanghebbenden waren op maandagmiddag 15 maart 2010 aanwezig bij de opening van het Brancheservicepunt Zorg & Welzijn Noord-Holland Noord. In het regionale brancheservicepunt werken regionale arbeidsmarktpartijen samen aan het vervullen van vacatures. De opening op het Horizon College in Hoorn was tevens de aftrap van de Brancheweek van de Zorg.

Symbolisch

Jos Boom (bestuurder van Magenta Zorg) opende de middag namens de werkgevers met de boodschap dat de werkgevers eerst aan zet zijn. Zij moeten de vraag naar personeel kwalitatief en kwantitatief helder te formuleren. Ook brak hij een lans voor de kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt door werkgevers op te roepen ook hen een kans te geven.

De bijeenkomst op het Horizon College was symbolisch voor de samenwerking die in het brancheservicepunt wordt beoogd. De rol van dagvoorzitter werd vervuld door Peter Droog, directeur Onderwijs bij het concurrerende ROC Kop van Noord-Holland. De partijen gaven hiermee het signaal af dat zij gezamenlijk staan voor hetzelfde doel: vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor de zorg bij elkaar brengen.

Interview

Conny de Regt (projectcordinator), Jos Boom (Magenta Zorg), Ted Zaat (UWV WERKbedrijf), Rian van Dam (gemeente Alkmaar/RPA-NHN) en Willem Zijlstra (Horizon College) werden als woordvoerder van hun partij bevraagd naar hun ideen over en bijdragen aan het servicepunt. Conny de Regt benadrukte dat de vraag van de werkgever leidend is en dat deze goed geformuleerd moet zijn. Deze opmerking werd door iedereen onderstreept en aangevuld. Rian van Dam voegde toe dat het servicepunt naast instroom van personeel ook voor doorstroom moet zorgen binnen de sector. Ted Zaat voorspelde een succesvolle samenwerking. Dit baseerde hij op de resultaten van bestaande regionale servicepunten in andere sectoren. Maar, zo vervolgde hij, verwacht niet dat het morgen al staat. Elkaar vinden en weten wat je aan elkaar hebt is een proces.

Speeddates

De bijeenkomst werd afgesloten met speeddates tussen werkgevers, onderwijsinstellingen, UWV WERKbedrijf en gemeenten. De meeste deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om meteen te netwerken en vervolgafspraken te maken. Bij de plenaire terugkoppeling van de speeddates sprak de dagvoorzitter zijn gehoor met een knipoog vermanend toe dat visitekaartjes uitwisselen en afspraken maken prima is, maar dat hij vooral genteresseerd is in de daaruit voortgekomen acties.

Contactgegevens

Voor wie de opening heeft gemist: Het servicepunt biedt zorg- en welzijnsorganisaties in de regio actieve ondersteuning op het gebied van onder meer personeelsbemiddeling, personele vraagstukken, deskundigheidsbevordering en (bij)scholing van werknemers en werkzoekenden.

Het Brancheservicepunt Zorg & Welzijn Noord-Holland Noord heeft contactpunten op de vestigingen van UWV WERKbedrijf in Alkmaar, Den Helder en Hoorn en is te bereiken op: Tel: (088) 523 79 39 of per e-mail: (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl