Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 april 2010 Jeugddijkgraaf zoekt bestuur

Jongeren denken mee over waterbeheer. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat de komende weken op zoek naar jongeren die lid willen worden van het nationale jeugdwaterschapsbestuur.

De Nederlandse waterschappen willen jongeren meer betrekken bij hun werk. Nadenken over waterbeheer betekent nadenken over de toekomst, daar horen jongeren bij. De benoeming, eind 2009, van de 17-jarige Laura Pierik uit Den Haag tot jeugddijkgraaf was de opmaat naar de samenstelling van een nationaal jeugdwaterschapsbestuur.

Wat doet het jeugdwaterschapsbestuur?

Het nationale jeugdwaterschapsbestuur bestaat uit 27 jongeren, uit ieder waterschapsgebied één. Ze komen samen om te praten en na te denken over oplossingen voor waterproblemen in ons eigen land. Het jeugdwaterschapsbestuur gaat voor de zomervakantie van start om in november 2010 ideeën aan te leveren over waterthema's waarvan zij denken dat hun leeftijdgenoten daar nu en in de toekomst mee te maken krijgen. Met de ideeën die zij aandragen gaan de waterschappen ook daadwerkelijk aan de slag.

Meedoen?

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het interessant vinden om mee te denken over het waterbeheer binnen Hollands Noorderkwartier en in de rest van ons land, kunnen kijken op www.jeugdwaterschap.nl †om te zien hoe zij zich kunnen aanmelden als kandidaat. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl