Algemeen : 29 april 2010 Nieuwe naam fusiegemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer is Hollands Kroon

Op 27 april 2010 is tijdens de gezamenlijke raadsvergadering de naam "gemeente Hollands Kroon" bekend gemaakt. Het voorstel is bekrachtigd door de raden van Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Alleen de fractie Lada uit Niedorp stemde tegen.

De top vier van de nieuwe naam bestond uit Hollands Kroon, Wieringerlanden, Noordkop en Waddenwaard. De laatste drie namen zijn afgevallen. Hollands Kroon is gekozen, omdat het een mooie krachtige naam is. Een passende naam voor de noordelijke rand van Noord-Holland. Het was de naam van het voormalige waterschap van 1994 tot 2003 welke door een fusie het huidige Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is genoemd. Het is de naam van een rijksmonument: het voormalige kantoorgebouw van De Domeinen gedateerd uit 1942. Door oude historie een nieuwe naam, voor een nieuwe gemeente; gemeente Hollands Kroon, de kroon van Noord-Holland!

De inzenders van deze naam zijn:

Trudy Koppes uit Wieringerwerf en Maarten Koning uit Anna Paulowna.

Donderdag 29 april 2010 om 18.00 uur ontvangen zij van burgemeester Anneke van Dok een elektrische Sparta fiets. Deze fietsen zullen worden uitgereikt bij:

Bike Totaal Koks
Trambaan 47
1733 AX Nieuwe Niedorp
(Bron: Gemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl