Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 mei 2010 Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt (TOA) Noord-Holland Noord van start

Vier nieuwe Taskforces Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt zijn in Zuidelijk Gelderland & De Vallei, Groningen Eemsdelta en Noord-Holland Noord van start gegaan en werken momenteel hard aan het uitzetten van hun projecten.

Situatie Noord-Holland Noord

Noord-Holland Noord, een regio waar de economische bedrijvigheid niet wordt bepaald door één toonaangevend of dominerend grootbedrijf, maar door het regionaal krachtige midden- en kleinbedrijf. De economische ontwikkeling dreigt echter te stagneren door een tekort aan technisch personeel op met name mbo-4 en hbo-niveau. In de regio zal dit tekort naar verwachting komende jaren toenemen onder invloed van o.a. de vergrijzing, brain drain en de uitgaande pendel naar het zuiden.

Missie

TOA Noord-Holland Noord wil recht doen aan de potentiële economische ontwikkeling van de regio door structureel bij te dragen aan het oplossen van het tekort aan technici en technologen. Het samenwerkingsverband van Technocentrum Noord-Holland Noord, Hogeschool INHolland Alkmaar, Kamer van Koophandel Noordwest Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord geeft de TOA gestalte. TOA NHN koestert het enthousiasme dat in de regio aanwezig is bij organisaties van Onderwijs, Ondernemers en Overheid evenals de sterke organisatiegraad van het bedrijfsleven. Het samenwerkingsverband wil deze sterke punten van de regio inzetten om tot een succesvolle aanpak te komen.

Meer informatie op http://www.taskforcetoa.nl/ (zie regios, Noord-Holland Noord) (Bron: Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl