Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 mei 2010 Gemeenten Zijpe en Schagen zijn bezig met de voorbereidingen voor Centrum voor Jeugd en Gezin

De gemeenten Zijpe en Schagen zijn bezig met de voorbereidingen voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De gemeenteraad van Zijpe heeft afgelopen dinsdag ingestemd met de omvorming van het huidige consultatiebureau, te Schagen, tot een CJG. Een CJG is een fysiek inlooppunt voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien voor ouders en kinderen tot 23 jaar.

Op 14 juni 2010 wordt een intentieverklaring ondertekend door de kernpartijen Bureau Jeugdzorg, GGD, Verloskundigen, De Wering, Kern 8, GGD en beide gemeenten.

De gezamenlijke visie en samenwerking in het CJG worden hiermee bekrachtigd: vroeg signaleren, gericht aanpakken en niet loslaten. In Zijpe worden per jaar gemiddeld 125 kinderen geboren. Na 4 weken vindt een intakehuisbezoek plaats door een jeugdverpleegkundige. 98% van de ouders gaat naar het consultatiebureau. Tot het kind vier jaar is bezoekt de ouder ongeveer 15 keer het bureau.

Er worden plannen ontwikkeld om een nieuwe locatie voor het CJG te creren naast Mediance in Schagen. Hierover is nog geen definitief besluit genomen. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl