Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 augustus 2010 Schuldhulpverlening voor inwoners uit Niedorp nu ook bij de ISD-KNH

Vanaf 1 juli 2010 voert de ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) officieel de schuldhulpverlening voor Niedorp uit. Inwoners uit Niedorp kunnen voor hulp en advies bij schulden bij de ISD-KNH terecht.

Als er veel schulden zijn, wordt het vaak moeilijk om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Mensen met schulden kunnen zich niet goed concentreren op het werk, en er is geen geld voor sport, hobby's of uitjes. Daarbij is er vaak sprake van schaamte.

Als er sprake is van schulden, betalingsachterstanden of als inwoners niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen, kan de consulent schuldhulpverlening van de ISD-KNH samen naar een oplossing zoeken die zoveel mogelijk past bij de omstandigheden.

Tijdens een oriënterend gesprek wordt samen de situatie in kaart gebracht en wordt er bekeken welke oplossingen er mogelijk zijn. Helaas zijn er ook situaties waarin de financiële problemen te groot zijn om eenvoudig op te lossen. In dat geval kan de ISD-KNH helpen met een traject schuldbemiddeling of schuldsanering.

Ook voor spoedhulp zoals dreigende gas-, water- of elektriciteitafsluiting, of bij een dreigende ontruiming van de woning kunnen inwoners bij de ISD-KNH terecht.

De ISD-KNH pakt de schuldhulpverlening integraal aan. Er wordt niet alleen naar de schulden zelf gekeken maar ook naar onderliggende problemen. Met de integrale aanpak hoopt de ISD- KNH ook schulden in de toekomst te voorkomen.

De ISD-KNH voert de schuldhulpverlening uit voor de gemeenten Niedorp, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe.

Zie ook www.isdnoordkop.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl