Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 oktober 2010 Rekenkamercommissie Den Helder vraagt inwoners onderwerpen voor onderzoek

De rekenkamercommissie vraagt inwoners van Den Helder mee te denken over de zaken die volgend jaar onderwerp kunnen worden van onderzoek. De rekenkamercommissie ondersteunt de gemeenteraad van Den Helder bij zijn controlerende taak, maar is volledig onafhankelijk. De commissie wil de inwoners graag betrekken bij haar werkzaamheden. Daarom vraagt zij ieder jaar inwoners onderzoeksonderwerpen aan te leveren.

Onderwerpen die voor onderzoek in aanmerking komen moeten voldoen aan ten minste een van de volgende criteria:

De onderwerpen moeten uiteraard persoonlijk belang overstijgen.

Mensen die ideeen hebben kunnen hun suggestie met een korte omschrijving over waarom zij denken dat een onderzoek op zijn plaats is, voor 15 november inleveren bij de rekenkamercommissie. Dat kan via het invulformulier op de website van de rekenkamercommissie (www.denhelder.nl, klik vervolgens op: ‘Bestuur & Organisatie’ en ‘rekenkamercommissie’), per e-mail: of schriftelijk aan de rekenkamercommissie Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De commissie laat de inzenders weten of en wat zij hun suggestie gaat doen.

De rekenkamercommissie controleert namens de gemeenteraad of burgemeester en wethouders de doelen die de gemeenteraad heeft gesteld, hebben bereikt en of zij daarbij efficient zijn omgegaan met de gemeentelijke financien. De commissie is onafhankelijk en bestaat uit drie raadsleden en vier mensen ‘van buiten’.

Dit jaar heeft de rekenkamercommissie de effecten van het Wmo-beleid. De resultaten zijn vorige maand bekend geworden. Binnenkort komt de commissie met de uitslag van een onderzoek naar de afhandeling van meldingen over de openbare ruimte. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl