Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 oktober 2010 "Den Helder heeft absoluut economische potentie"

Oud minister Deetman, voorzitter van commissie Deetman/Mans die onderzoek deed naar krimp in Den Helder en de Noordkop, presenteerde afgelopen vrijdag Studio 62 zijn bevindingen.

Conclusie: Den Helder heeft absoluut economische potentie.

De kracht zit 'm in de ontwikkeling van de haven. De haven is van nationaal misschien wel Europees belang. De ontwikkeling ervan moet krachtig opgepakt worden door rijk, provincie en gemeenten, samen met een grote marktpartij. Er moeten daadwerkelijk knopen worden doorgehakt. Samenwerking tussen de gemeenten is daarbij cruciaal. De regio heeft er namelijk belang bij dat het goed gaat in Den Helder.

Burgemeester Schuiling: "Ik ben zeer gelukkig met het rapport en de aanbevelingen en adviezen die er in staan. Het bevestigt dat we als gemeente met onze plannen voor de haven en het stadshart op de goede weg zijn, maar het geeft tegelijk aan dat er nog veel moet gebeuren en dat we nu echt moeten doorpakken. Het helpt als Deetman daarbij aangeeft dat de ontwikkeling van de haven niet alleen een regionaal, maar ook een nationaal en een Europees belang dient. De betekenis van onze haven wordt daarmee groter en besluitvorming komt ook op een hoger plan te liggen. Het is zaak dat we als gemeenten en provincie gezamenlijk optrekken om samen met het rijk en met marktpartijen onze haven te ontwikkelen. Maar hiervoor moet nog wel het nodige huiswerk worden gedaan. Op zeer korte termijn zullen we met onze collega-bestuurders afspraken maken hoe we handen en voeten geven aan dit belangwekkende rapport."

Economische potentie

Burgemeester Schuiling: "Den Helder heeft al een belangrijke rol in de offshore-industrie. Wij zien bijvoorbeeld ook kansen in de ontwikkeling van de windmolenindustrie. Als we er in slagen dat potentieel om te zetten in daadwerkelijke uitvoering en productie zal dat ook een belangrijke impuls geven aan economische groei, werkgelegenheid en scholingsmogelijkheden. Daardoor kunnen we ook voorzieningen op peil houden en verbeteren. Hierop doen niet alleen Den Helder, maar ook de omliggende gemeenten een beroep. Wonen en werken worden mede daardoor aantrekkelijker. De cultuur van besluitvorming zal op een aantal terreinen dan wel moeten worden aangepakt. In plaats van knopen leggen, moeten we knopen doorhakken. Met andere woorden: Wat we besluiten gaan we ook doen! Dat zou wel eens de beste remedie tegen het krimpvirus kunnen zijn. Want doen we niets, dan zal de bevolking in Den Helder snel afnemen met alle sociale, maatschappelijke en economische consequenties van dien." (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl