Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 oktober 2010 Zeetranssport: Een kans voor Den Helder - Perspectief voor zeetransport van bloemen en planten

Zeetransport van bloemen en planten raakt geaccepteerd door de sierteeltsector en biedt veel perspectief. Dat bleek woensdag 13 oktober 2010 tijdens een seminar in de Amsterdamse haven, waar de eindresultaten van het project CoCos (Containerisatie en Conditionering in de Sierteeltketen) werden gepresenteerd.

Twijfel en scepsis maakten plaats voor zicht op de kansen die vervoer per schip biedt, al is de praktijk voor sommige trajecten en cultivars nog weerbarstig, constateerde Anton Bril, manager van projectbureau Trade Services van de VGB.

De brancheorganisatie participeert samen met FloraHolland en Wageningen UR in CoCos. De twee laatste instellingen deden onderzoek. Het project is gesubsidieerd door Productschap Tuinbouw, Ministerie van EZ en de provincie Noord-Holland. (Bron: Agriboard.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl