Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 november 2010 Transferium Jeugdzorg in Heerhugowaard open

Op donderdag 11 november 2010 is in Heerhugowaard het Transferium voor gesloten jeugdzorg geopend. Het gebouw biedt plaats aan 80 Noord-Hollandse jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen.

Met de komst van het Transferium kunnen zij nu zorg dichtbij huis krijgen. De bouw van het Transferium kostte in totaal 30,6 miljoen. De provincie Noord-Holland investeerde 8,4 miljoen.

Locatie ondersteunt behandeling

In het Transferium kunnen de jongeren zorg dichtbij huis krijgen. De ouders en de leefomgeving van de jongeren kunnen zo makkelijker betrokken worden bij de behandeling. Dit komt de behandeling van de jongeren ten goede. Op dit moment ontbreekt, behalve dan in Amsterdam, een gesloten jeugdzorgvoorziening in Noord-Holland. Het nieuw gebouwde pand is in samenwerking met Parlan Jeugd & opvoedhulp ontwikkeld door woningcorporatie Woonwaard met borging van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Veilige omgeving

Het complex zelf biedt de jongeren een veilige omgeving die past bij de behandeling van de jongeren. Het is zo ontworpen, dat jongeren zich gemakkelijk thuis moeten kunnen voelen. In het Transferium is een binnenstraat te vinden waaraan tien huizen liggen met een eigen kleur, voordeur, tuin en brievenbus. In elk huis wonen acht jongeren, ieder met een eigen kamer. Het complex omvat een school, restaurant, sportzalen en behandelruimtes. Buiten kunnen de jongeren volop sporten en ontspannen op de daarvoor aangelegde sport-, en recreatievelden.

Gezamenlijke inzet

Om elke jongere een goede behandeling te bieden, werken bij Transferium Jeugdzorg tien Noord-Hollandse organisaties samen. Het project Transferium is een samenwerkingsverband van Parlan (jeugdzorg), Triversum (kinder- en jeugdpsychiatrie) en Amstelduin (zorg voor licht verstandelijk gehandicapten), OCK- het Spalier (Jeugdzorg), Noorderhaven (zorg voor licht verstandelijk gehandicapten), De Doggershoek (justitile jeugdinrichting), Brijder (verslavingszorg) en de Spinaker (speciaal onderwijs). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl