Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 november 2010 Staatssecretaris Schultz van Haegen zet zich in voor zeevaart

Betere informatievoorziening over nieuwe regelgeving. Minder administratieve lasten. Meer inspecties gebaseerd op risicos, waardoor kwalitatief goede rederijen minder vaak worden genspecteerd en minder CO2-uitstoot.

Daar zet het ministerie van Infrastructuur en Milieu zich samen met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) voor in. Dat staat in het Actieplan Zeevaart dat minister Schultz van Haegen (IenM), mede namens de staatssecretaris van Financiën, vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Door de inzet van deze maatregelen moet het Nederlandse scheepsregister aantrekkelijk blijven. Dat is van belang voor de ontwikkeling van de maritieme sector en de bijdrage daarvan aan de Nederlandse economie. De omzet van de zeescheepvaart bedroeg in 2009 4,3 miljard euro. In dat jaar werkten meer dan 6000 Nederlanders in deze sector.

Het Actieplan Zeevaart is te vinden op www.rijksoverheid.nl (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl