Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 december 2010 Eén website voor drie Steunpunten Huiselijk Geweld Noord-Holland Noord

Wie iets wil weten over huiselijk geweld kan vanaf vandaag in Noord-Holland Noord terecht op www.huiselijkgeweldnoordhollandnoord.nl

Op de eerste pagina maakt de bezoeker een keuze tussen de site van het Steunpunt in de Kop, Noord-Kennemerland of die van West-Friesland. Door de heldere en overzichtelijke indeling op de drie sites vinden het algemeen publiek en professionals snel de informatie die zij zoeken. Wat is huiselijk geweld, wat kan ik van het Steunpunt verwachten, wat is er aan hulp en ondersteuning in mijn regio en wat kan ik zelf doen? Op al deze vragen en nog veel meer vinden bezoekers de antwoorden en concrete handvatten voor verdere actie.

Het Steunpunt van de Kop nam het initiatief voor de drie websites met één gezamenlijke toegang en gezamenlijk realiseerden de drie Steunpunten de plannen. De Steunpunten van Noord-Kennemerland en West-Friesland hebben nu voor het eerst een eigen website, die van de Kop is geactualiseerd en uitgebreid met een gedeelte voor professionals. De financiering van de websites komt van de centrumgemeente Alkmaar (voor Noord-Kennemerland en West-Friesland), en van centrumgemeente Den Helder en de kopgemeenten (voor de Kop van Noord-Holland).

Voor publiek en professional

Steunpunten Huiselijk Geweld geven informatie en advies over huiselijk geweld aan iedereen die ermee te maken heeft en zoeken samen naar oplossingen voor de problemen. De website is een eerste stap om mensen op weg te helpen. Er wordt informatie gegeven over wanneer je van huiselijk geweld spreekt, wat een huisverbod is, wat er aan hulp voor slachtoffers en plegers is, en wat een gezin zelf kan doen om uit de problemen te komen. Professionals en hulpverleners vinden op hun gedeelte informatie die toegespitst is op waar zij voor hun clinten hulp en ondersteuning kunnen vinden. (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl