Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 januari 2011 Vaststelling Nota van Beantwoording partiële herziening structuurvisie Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn akkoord met de beantwoording van opmerkingen over de eerste partiële herziening van de in juni 2010 vastgestelde Structuurvisie 2040.

De herziening was nodig om wijzigingen door te voeren in de teksten en het kaartmateriaal van de ecologische hoofdstructuur, de ecologische verbindingszones en de weidevogelleefgebieden. Ook zijn in het kader van de intensieve veehouderij een aantal onduidelijkheden weggenomen. Die waren bij de vaststelling ontstaan omdat Provinciale Staten twee amendementen aannamen die niet met elkaar te verenigen vielen.

In Noord-Holland is met de herziening de vestiging van nieuwe intensieve veehouderijen niet toegestaan. De bestaande Noord-Hollandse intensieve veehouderijen, zo`n dertig tot vijftig bedrijven met intensieve veehouderij als hoofd- of neventak, mogen uitbreiden voor zover het ruimtelijk beleid, het milieubeleid of het dierenwelzijnbeleid dat toestaat. Als uitbreiding op de huidige plek niet mogelijk is, dan mogen alleen deze, reeds bestaande, Noord-Hollandse intensieve veehouderijen zich hervestigen in een beperkt concentratiegebied in de Wieringermeer.

De herziening wordt nu aangeboden aan de Commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken van Provinciale Staten. Zie ook www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl