Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 11 februari 2011 Burgemeester Vermeer van Harenkarspel geïnstalleerd

Harenkarspel heeft een nieuwe burgemeester, Evert Vermeer. Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 1 februari 2011 is burgemeester Vermeer officieel genstalleerd.

"Wees ervan verzekerd dat ik mij de komende periode voor Harenkarspel en zijn inwoners zal inspannen", zei Vermeer in zijn openingstoespraak. Hij vertelde volledig achter de voorgenomen fusie te staan met gemeente Schagen en hij nodigde collega-bestuurders van Zijpe van harte uit om actief aan de fusie te gaan deelnemen.

"Ik ben, net als mijn vrouw, erg gecharmeerd van de grote verscheidenheid aan kleine kernen achter de Westfriese Omringdijk. De gevarieerde agrarische bedrijvigheid en recreatieve aantrekkelijkheid van onze gemeente kan samen met de jongere droogmakerij de Zijpe, van strand en duinen tot marktstadje Schagen een geweldige nieuwe gemeente worden". Vermeer heeft reeds gemerkt dat er gespannen verhoudingen bestaan in de gemeenteraad. "Hoe begrijpelijk dat wellicht ook is, de verantwoordelijkheid die wij op ons hebben genomen verdraagt dat eigenlijk niet. Willen wij het algemeen belang dienen en sterk het proces van fusie ingaan, dan zullen wij rancuneuze gevoelens moeten overwinnen. Ik nodig u uit zo nodig over schaduwen heen te springen."

De volledige tekst van de eerste toespraak van burgemeester Vermeer is te vinden op deze site in de rubriek Gemeentebestuur en Organisatie-Burgemeester en wethouders-weblogs op www.harenkarpsel.nl (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl