Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 24 februari 2011 Onderhoudswerkzaamheden Pettemer en Hondsbossche zeewering gestart

Na zorgvuldige planning en bestudering van de weersverwachting, windrichting en getijde-invloeden, is maandag 21 februari 2011 gestart met onderhoud aan stortwerk van diverse strekdammen voor de Pettemer en Hondsbossche zeewering.

De onderhoudslocaties zijn van te voren in beeld gebracht door de afdeling Beheer Watersystemen en Wegen van het hoogheemraadschap en worden vervolgens door de afdeling Onderhoud weer in een goede staat van onderhoud gebracht. Op diverse plaatsen van de aanwezige strekdammen voor de zeewering is tot nu toe 600 ton stortsteen aangebracht. Dit is afgewerkt met een kraan en vast gegoten met tot nu toe 40 ton gietasfalt. De ideale weersomstandigheden, zoals die zich deze week voor doenzijn zeldzaam, dus wordt er doorgewerkt tot de vloed het werk weer onmogelijk maakt. Tevens zijn er ook nog enkele strandhoofden in noordelijke richting van de Pettemerzeewering, die schade hadden, hersteld.

De verwachting is dat de werkzaamheden tot donderdag a.s. kunnen doorgaan. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl