Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 24 februari 2011 MBO opleiding Scheepsbouw in Den Helder blijft open

Door gezamenlijke inspanningen van verschillende partijen, onder aanvoering van van het ROC Kop van Noord-Holland, blijft de MBO opleiding dit schooljaar open. De gemeente Den Helder vindt het belangrijk dat de opleiding blijf en draagt bij in de financiering van een overbrugging.

Wethouder Wiltrude Turnhout-van den Bosch is blij dat de MBO opleiding Scheepsbouw niet verdwijnt uit het opleidingsaanbod. ”Dat de opleiding de deuren open kan houden is positief nieuws voor Den Helder als maritiem centrum. Ook de 39 leerlingen die zich hebben aangemeld kunnen opgelucht ademhalen. Zij gaan straks als goed gekwalificeerde vakmensen aan de slag in de scheepsbouw, bij het Marinebedrijf of in de offshore.”

Het ROC heeft het voortouw genomen om de MBO opleiding voor Den Helder te behouden. Het Marinebedrijf, het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de Kamer van Koophandel, Scheepswerf Visser, het ROC en de gemeente Den Helder hebben de handen ineen geslagen om de opleiding dit schooljaar te bekostigen. Dit jaar wordt door het ROC benut om belanghebbende scheepsbouwbedrijven in het land te benaderen om de opleiding de komende jaren te bekostigen. Volgens de wethouder speelt de opleiding in op een behoefte in de markt. “Het vak vergrijst. De vraag naar jonge, geschoolde vakmensen zal daardoor groeien.” (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl