Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 24 februari 2011 Ridderzaaldebat in Slot Schagen: Bestaat de Noordkop nog?

Onder deze titel werd op woensdag 23 februari 2011 weer een Ridderzaaldebat gehouden. Met de komende verkiezingen voor Provinciale Staten voor de deur, werd een lijsttrekkersdebat gehouden. Drie prominente provinciale politici gingen in debat met vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek en het bedrijfsleven. Plaats van handeling was het Slot Schagen. Onder leiding van oud burgemeester van Zijpe, Anja Pruijt, kruisten Jaap Bond (CDA), Elisabeth Post (VVD) en Tjeerd Talsma (PvdA) met elkaar de degen en gingen de strijd aan met een deskundigenpanel.

De ridderzaal van het slot was tot aan de nok toe gevuld met plaatselijke politici, personen uit het bedrijfsleven en vele belangstellenden. Er was gekozen voor een aantal themas.De algemene teneur van het debat was wel dat de provincie zich in de komende jaren meer zal moeten inspannen om de Noordkop verder te ontwikkelen. Volgens Kees de Wit (vertegenwoordiger van de recreatiesector), Jan Roelofsen (directeur VVV Noordkop) en Thijs Pennink (directeur Kamer van Koophandel), liggen de kansen in de recreatieve / toeristische sector. Een ander belangrijk onderwerp was het onderwijs en de kenniseconomie. Volgens de stelling moet je investeren in HBO onderwijs en kenniseconomie om jongeren te behouden voor de Noordkop. Daarbij is het van belang om ervoor te zorgen dat er gebouwd wordt (vooral starterswoningen) en de leefbaarheid van de kleine kernen geoptimaliseerd wordt. Kees Mosch (Seed Valley) en Paul Korting (directeur ECN) pleitte hiervoor.

Een derde thema was de bestuursvorm. Is vorming van n Noordkop gemeente de beste bestuurlijke vorm? Piet Morsch (wethouder van Zijpe) en Koen Schuiling (burgemeester van Den Helder) waren de tegenspelers van de lijsttrekkers. De mening waren verdeeld. Bestuurlijke vernieuwing speelt inmiddels ook op provinciaal niveau maar daarover lieten de lijsttrekkers zich nog niet echt uit. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl