Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 28 februari 2011 Samenwerking "Kracht door Verbinding" maakt energie in regio Kop van Noord-Holland los

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, Stichting Agriboard, de gemeentes Anna Paulowna, Heerhugowaard en Medemblik, Grontmij, I&O research en ga zo nog maar even door. Een keur van Noord-Hollandse partijen kwam deze week bij elkaar op uitnodiging van Kracht door Verbinding, het initiatief van zes Noord-Hollandse woningcorporaties. Ze brachten in kaart hoe het staat met de samenwerkingsafspraken die zij eind vorig jaar onderling maakten.

De aanwezige partijen vormden eind vorig jaar allianties als antwoord op maatschappelijke vragen. Tijdens de bijeenkomst presenteerden enkele partijen de voortgang in hun alliantie. Later konden de deelnemers in kleinere groepen vragen om hulp kwijt en konden zij nieuwe partijen enthousiast maken voor hun alliantie.

Eerste stappen

In veel allianties zijn de eerste stappen gezet. Zo onderzoeken Woonwaard, de GGD Hollands Noorden en Kern 8 hoe internet kan helpen participatie te vergroten op een effectieve en prikkelende manier. Zij hebben inmiddels de samenwerking met gemeenten gezocht. Change Making Media is met zeven partijen bezig om te kijken of hij door middel van tv op internet (‘webcasts’) projecten in Noord-Holland kan stimuleren.

Agriboard denkt en werkt samen met provincie Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Wooncompagnie, Woningstichting Den Helder en Midzomerzaan aan een visie op het gebied Noord-Holland Noord in verband met het Bidbook voor de Floriade 2022.

Projectleider Jacques Dekker: “Het is tijd om onze bescheidenheid in dit gebied af te werpen. De Floriade heeft uitstraling over de hele wereld, met zo’n evenement kunnen we ons zichtbaar maken.”

Goed initiatief

Dekker hoopt dat het initiatief Kracht door Verbinding doorgaat: “Het maakt energie in de regio los. Er ontstaan verrassende verbindingen tussen partijen”. Ook Marck Smit van NIOZ geeft aan Kracht door Verbinding te waarderen. “Ik wil graag dat de corporaties ermee doorgaan, anders verdwijnen de initiatieven.” Marcel Elswijk van ATO benadrukte tijdens zijn verhaal over kleinschalig experimenteren van duurzame technieken: “Ik heb allerlei samenwerkingssessies meegemaakt. Maar Alliantiefabrieken nog nooit. Ik ben enthousiast over hoe goed het werkt.”

Kracht door Verbinding gaat door

Martin Hoiting van IntermarisHoeksteen sloot de dag af met een “we gaan ervoor”. Alle zes corporaties nemen deel in verschillende allianties. Zij blijven zich inzetten voor hun initiatief Kracht door Verbinding. Niet alleen in de projecten waarin zij deelnemen, maar ook door de allianties nog eens bij elkaar te roepen. “Het is de moeite waard, het initiatief leeft.” (Bron: Woningstichting Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl