Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 08 maart 2011 Commissaris van Koningin bracht bezoek aan Zijpe

Vrijdag 4 maart 2011 bracht de commissaris van de Koningin de heer Remkes een bezoek aan Zijpe. Na een bezoek aan Oostwouder Tank- en Silobouw in 't Zand, werd de commissaris welkom geheten in Dorpshuis de Uijtkijk in Sint Maartensbrug. Naast de gemeenteraad van Zijpe en de kinderen van basisschool De Brug, waren vele maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd.

Na de premiëre van de promotiefilm over de gemeente Zijpe, vertelde Siem Wit, voorzitter van het bestuur van het dorpshuis De Uijtkijk, over de totstandkoming van het Dorpshuis zoals dat nu is. Daarna was het woord aan Trudy Steenbergen, voorzitter van de Vereniging voor Kleine Kernen in Noord-Holland. Zij vertelde in het kort over de problematiek in kleine kernen en over hoe deze problematiek aan te pakken. Aansluitend ging de raad in discussie met de aanwezigen en de kinderen van De Brug, aan de hand van stellingen over 'leefbaarheid in kleine kernen'. De kinderen wisten heel goed de vinger te leggen op waarom het prettig wonen is in een kleine kern: 'je kunt gewoon op straat spelen', 'het is lekker rustig'.

Na de discussie, waarbij ook diverse mensen uit de zaal een bijdrage leverden, was het woord aan de commissaris. Hij ging in op de stellingen en gaf antwoord op de vragen die door het publiek werden gesteld.

Ten slotte was er gelegenheid om met de commissaris van gedachten te wisselen, onder het genot van een hapje en een drankje. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl