Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 maart 2011 Harenkarspel geeft 48.822 kilo kleding en schoenen voor Humana

Humana wil graag de inwoners van Harenkarspel hartelijk bedanken voor het door hen ingezamelde textiel. In 2010 hebben de inwoners van Harenkarspel 48.822 kilo kleding en schoenen ingezameld voor Humana. De opbrengst van de ingezamelde kleding en schoenen komt ten goede aan ontwikkelingsprojecten in zuidelijk Afrika.

10 miljoen kilo textiel

Mede door de inwoners van Harenkarspel zamelt Humana jaarlijks ruim 10 miljoen kilo textiel in. Hiermee is Humana één van de grootste charitatieve kledinginzamelaars van Nederland bekend van de crémekleurige straat- en winkelcontainers.

Investeren in leraren, investeren in de toekomst

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en met de opbrengst uit onder andere de kledinginzameling in uw gemeente ondersteunt Humana diverse structurele projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling in onder andere Zambia, Mozambique, Angola, Malawi en DR Congo. Door oorlog en armoede in Angola en Mozambique is er op het platteland vaak een tekort aan goed geschoolde leerkrachten voor het basisonderwijs. Een project waar Humana zich in 2011 op focust, is de lerarenschool Het Teacher Training College waar studenten opgeleid worden tot basisschoolonderwijzer(es) in plattelandsgebieden. Beter onderwijs zorgt voor meer ontwikkeling in het algemeen.

Duurzame ontwikkelingshulp

Bij de projecten van Humana staat het overdragen van kennis en vaardigheden centraal. Door middel van opleidingen, trainingen, workshops en voorlichtingscampagnes krijgen mensen meer inzicht in de mogelijkheden die ze hebben. Na be?indiging van het project is de bevolking in staat zich zelfstandig verder te ontwikkelen en heeft de hulp van Humana een blijvend effect.

Blijf doneren

Natuurlijk rekent Humana voor 2011 weer op uw bijdrage. Door het doneren van uw kleding in de container van Humana maakt u niet alleen Humana blij, maar belangrijker nog helpt u veel mensen.

WEL in de container:

NIET in de container:

(Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl