Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 31 maart 2011 Gemeenteraadsfracties Harenkarpsel bespreken handreiking aan Zijpe inzake herindeling

Op uitnodiging van de burgemeester van Zijpe, Marian Dekker, vergaderden de drie colleges, gemeenteraden van Schagen, Zijpe en Harenkarspel en Gedeputeerde Bart Heller op maandagmiddag 28 maart 2011 in het gemeentehuis van Harenkarspel.

Het enige onderwerp van de vergadering was de vraag hoe inhoud te geven aan de handreiking, die door de burgemeesters van Schagen en Harenkarspel aan Zijpe is gedaan, inzake de herindelingsplannen.

Daartoe had de gemeenteraad van Zijpe de raden en colleges van Schagen en Harenkarspel een voorstel voorgelegd. Twaalf wensen werden door de fractievoorzitters van Zijpe ingebracht. Onder leiding van voorzitter Evert Vermeer werd geconcludeerd dat, met enige nuancering zo hier en daar, de andere twee gemeenteraden met alle twaalf wensen kunnen instemmen. De vergadering verliep in zeer goede sfeer, waarbij vooral werd gezocht naar wat de gemeenten bindt. Gedeputeerde Bart Heller concludeerde tenslotte dat een grote wens bij alledrie gemeenteraden voorop staat voor de nieuwe gemeente: een goede dienstverlening aan de inwoners, mét behoud van een zekere mate van kleinschaligheid en directheid.

Na het nu gehouden overleg gaan de politieke partijen in Zijpe zich beraden, met het oog op een stellingname. Er zal in Zijpe een extra raadsvergadering worden belegd op 26 april 2011. Ook de gemeenteraden van Schagen en Harenkarspel zal worden gevraagd in te stemmen met de conclusies van het beraad op 28 maart. Zijpe wil dan een raadsbesluit nemen over het Arhi-2 besluit. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl