Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 31 maart 2011 Joan Leemhuis-Stout voorzitter commissie Kop van Noord-Holland

Joan Leemhuis-Stout wordt voorzitter van de commissie Kop van Noord-Holland. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland dinsdag 29 maart 2011 besloten.

De instelling van de commissie vloeit voort uit het stopzetten van het project Wieringerrandmeer in november vorig jaar. De commissie gaat onderzoeken hoe er een sociaal-economische en ecologische impuls gegeven kan worden aan de regio. Leemhuis-Stout, van oorsprong landbouwkundige, was eerder commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, lid van de Raad voor Verkeer en Waterstaat en voorzitter van de Raad van Toezicht van TNO. Momenteel is ze voorzitter van de brancheorganisatie sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie (Cedris).

Verantwoordelijk gedeputeerde Laila Driessen van de provincie Noord-Holland gaf bij het stopzetten van het Wieringerrandmeer in november aan de Kop van Noord-Holland 'niet in de steek te laten'. Zij werd daarin gesteund door een motie van de Provinciale Staten die haar opriepen een commissie in te stellen die zou moeten inventariseren op welke manier het beste voldaan kan worden aan de oorspronkelijke doelstellingen van het project.

De commissie krijgt de opdracht om in de zomer van 2011 met een aantal voorstellen te komen. Bij de inventarisatie moet de commissie volgens GS kijken naar de specifieke uitdagingen waar het gebied voor staat op het gebied van krimp, de leefbaarheid in de regio en het draagvlak van de voorzieningen. Ook geven GS de commissie nadrukkelijk mee dat er voldoende aandacht moet zijn voor suggesties of initiatieven van de inwoners, belangenorganisaties, ondernemers en gemeenten in het gebied.

Naast de voorzitter bestaat de commissie uit een aantal andere deskundigen, die bovendien veelal binding hebben met het gebied: de voormalige burgemeester van Texel Joke Geldorp-Pantekoek, hoogleraar landschapsarchitectuur Adri van den Brink, voormalig Tweede Kamerlid en voorzitter landinrichtingscommissie Peelvenen Servaas Huys, Rabobankdirecteur Food & Agri Dirk Duijzer en voormalig provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit van de provincie Noord-Holland Miranda Reitsma. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl