Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 06 april 2011 Bedrijfsleven voorstander herindeling Hollands Kroon

Het georganiseerde bedrijfsleven in Noord-Holland Noord (LTO Noord, MKB Noordwest-Holland, VNO-NCW Noordwest-Holland, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland) zal tijdens de hoorzitting van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken op 8 april 2011 inspreken over de herindeling van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Het proces om tot herindeling te komen, moet zo snel mogelijk (per 1 januari 2012) afgerond worden om de plannen van ondernemers te kunnen blijven faciliteren. Het draagvlak bij ondernemers is voldoende aanwezig. De politiek moet nu doorpakken en de herindeling afronden.

Hollands Kroon maakt deel uit van het hart van het agricluster in Noord-Holland Noord met een waarde van 3,5 miljard op jaarbasis wat niet onder doet voor Greenport Aalsmeer. Voor de komende jaren ligt er de uitdaging groeikansen in te bedden in een regio waar vergrijzing, ontgroening en toekomstige demografische krimp, effect gaan hebben op de aanbodzijde van de arbeidsmarkt. Deze problematiek vraagt om een sterke samenwerking tussen het georganiseerde bedrijfsleven en de publieke sector. Versteviging van de gemeentelijke samenwerking door gemeentelijke herindelingen is hierbij een noodzaak.

Op dit moment moeten plannen van ondernemers worden uitgesteld omdat de gemeenten, door de werkzaamheden rondom de herindeling, onvoldoende capaciteit hebben om de plannen te faciliteren. Door een positief besluit over de herindeling kan er weer ruimte komen voor de afhandeling van nieuwe initiatieven. Een negatief besluit betekent onnodige vertraging en zorgt voor grote frustraties voor bedrijven omdat zij hun plannen niet kunnen realiseren.

Vanaf het begin van het herindelingproces heeft het bedrijfsleven nauw samengewerkt met de ondernemersverenigingen uit de vier gemeenten om te komen tot een gezamenlijke inbreng in de vorm van een speerpuntennotitie, richting nieuwe gemeente. Een formele samenwerking is voorzien per 1 januari 2012, waarbij ook verschillende afdelingen van LTO naar een fusie toewerken tot een gemeenschappelijke afdeling van Hollands Kroon. (Bron: VNO NCW-West)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl